Friday, 27 May 2016

hectic feeling will never last

Saya udah kembali. I would like to make a new come back. Kehkehkeh. So lame lah dey! Dah kali ke berapa dah aku cakap nak buat come back je. Come back memanjang!! At last, tak kesudah come back aku.

Diesebabkan I was surround by people yang rajin nak stalk hidup orang, I think I should make something. Acah anjakan paradigma gittew!! So, I've decided. Weee make a re-branding for my blog and others social media. Like I want use only one name for all my accounts. Senang for me sebab I ni macam mak nenek kengkadang. Selalu lupa all that stuff.  Apatah lagi birthday orang. Tetttttttttttt! Dida buat hal lagi.

Haritu, I was done my driving test. It take only a half day tapi penat dia kemain ya robbi. Mungkin sebab I belajar straight for 5 days. And the worst part is stereng kereta macam ajak gaduh weh. Ya robbana susah nak pusing. No pain no gain! I made it. Walaupun en JPJ nak jalan kanan, I bagi signal kiri. Tapi takpe, cool down. Kita tukar. Hekeleh, signal je pun.

Dalam part amebik lesen ni, there's a few section. section yang paling I rasa takut sikit is 3 pointer. Sebab en JPJ yang dekat situ omaiii garang!! Just like what I said before, i made it. Cross on mind, nak bagilah wink sikit kat en tu. Tapi diri ini sedar, I tak delah lawa mana. Muka time tu semeh ya hampun. Could u imagine, how people very confident to talk about beauty. I mean like "alaa kita goda sikit dah cair". Oh gosh, mana dia dapat sumber kekuatan untuk cakap diri dia lawa and kenyit mata sikit that guy akan cair. What the?? 

*sorry I dont mean to be sarcastic*

Berbalik kepada cerita tu tadi, I cant sleep for the whole night. Tidur pukul 2 then sedar balik pukul 3. Every hour. I'm freaking nervous. Lepas balik je dari test JPJ, I on my whatsapp. Riuh rendah group class sebab result asrama dah keluar. Okay. That hectic still continue.

To be frank, setiap kali I solat atau I teringat je pasal asrama memnag I berdoa kat Allah. I just dont know why I'm so paranoid yang I takkan dapat asrama. So, I dah stand by dah. I dah siap screen shot all the advertising pasal cari housemate. And bila result keluar..................

"I made it AGAIN"

Alhamdulillah. So, lepas ni tak payah nak susahkan my mom lagi sebab for all the time I duduk luar, my mom really worried about me. Selain tempat dia yang agak "berhantu" safety pun iya jugak. Tapi susah lah kalau duduk asrama nak pergi makan kat Tom Yam Kelapa. My family kalau pergi hantar I balik memang tak sah kalau tak singgah kedai tu. Kemain memasing.

Eh jap, aku belum cakap pasal result exam lagi kan? HAHAHAHAH tu satu lagi. Bikin hati gundah gulana. I thought I will repeat sunject en Zamri Highway and Transportation err apatah lagi lupa panjang sangat nama subject tu. Heheheh. Sebab carrymark masyaAllah. Very low!! At that time, memang tak fikir apa dah. Tawakal jelah kalau ada paper yang nak kena repeat next semester. And, I dont know how to tell my mom. Sumpah, risau gila sebab kalau boleh tak nak kecewakan my mom. 

Actually, entah kenapa when it comes to studying I will think about my mom. I kept telling myself,

"If u cant do this, mom will be disappointed"

So, AGAIN I pass but not really well. Syukur masih 3.0 above. But this is not the end yet. There's is a lot in the future. Sekarang pun dah busy dengan final year project. Itu lagi satu hal. Hmmm student life, biasalah. Kalau taknak lalui semua ni, pergi kahwin. Tu pun kerja susah jugak. Sebab, I'm not ready yet to gives a birth. Hahahaa lol!

 #Didaroadtofinalyearproject

I'm ready for the next plan. I will survive Inshaallah for the better nation, relegion, races. Enaff Da enaff.


xoxo :) 

No comments: