Thursday, 16 February 2017

Drama life for life

Hai peeps! Dah lama rasanya tak membebel. Rasanya sangat lah lama. 2016 adalah tahun yang very challenging for me. Yeah i should prepare my final project, prepare for my internship programme. And alhamdulillah everything done so well. Cuti i lulus lepas sehari lapor diri untuk internship. Bayangkan, ada ke pekerja mintak cuti sehari selepas u bekerja? Ahahaha no right? Kalau ada pun tak ramai. So, after lapor diri kat Shah Alam i just went to Sungai Besar. I memang dah cakap awal awal dengan Mak yang taknak datang awal. Means kita pergi lunch dulu yelah sebab rasa terbeban nak mintak cuti. Dalam hati dah pasrah redha dah kalau cuti tak lulus. Ticket confirm burn! Sedih....

So lepas lunch, i pun pergi office then lepas briefing gitu gini, i was like "luah mati mak, telan mati bapak" pastu slowly i talk to my boss yang i nak apply cuti for 4 days which means sampai hari jumaat. And i will came back work on the next monday. actually Kak Mi (currently my boss) dia macam tak bagi tapi disebabkan muka seposen i ni, she was like.... hmm okaylah. And i rasa macam nak melompat je tapi i masih waras so takdelah buat gitu. Alhamdulillah hilang satu beban.

And, all my mates semua pergi bekerja di pagi Selasa, i masih packing barang yelah sebab fly petang. So chill chill dulu. Where were I'm going? Just flyed to Sabah je. Visit my sister. She's working as a teacher. And still don't have any intention for getting married. Hahahaha. But her sister has that intention tapi sudah dipangkah awal oleh Mak Boss (Mak). Sabo je lah.

and now i have been working (intern) here dah masuk 3 bulan. 2 months to go!! Is it internship programme are best? No. Definitely no. Walaupun my PTPTN masuk macam biasa, and dapat duit tu boleh lah pergi shopping tapi bagi i memang tak best. Sebab yeah i work on government office so that memang takda banyak kerja. It only fun bila u keluar pergi enforcement. And sometimes dapat makan sedap! Hehehehe.

So i ulang alik pergi kerja Mak yang hantar. Me driving alone? NO. When ur mom saus, NO it means NO. Now im just waiting the best opportunity bila mak have a meeting at Shah Alam or kursus kat mana mana. Jadi boleh lah i drive. Takkan i nak ponteng kerja kan? Hahaha. Confirm punya that day will come. Nextweek Mak say that she have a dinner at Perak. And she said i need to drive alone. My reaction like "ohh okay" like nothing happened!

Now iim waiting for that day. 14 of April. The last day of internship programme. Doakan i kuat and mampu melalui semua ini. Drama sangat *rolleyes*


xoxo :)


No comments: